TiinaWartti Oikeusmurhattuna ja KRP:n/syyttäjän syrjimänä verrattuna miestoimijoihin 2000-luvun Suomessa

Olemmeko yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia naiset ja miehet rikostutkinnassa?

Onko WinClubin ja WinCapitan kauppapaikan tekijällä syytesuoja?

 

Keskustelimme taannoisessa radiohaastattelussa toimittajan kanssa siitä, ovatko kaksi WinCapitan, jopa päätekijäksi luokiteltavaa mieshenkilöä saaneet syytesuojan, koska eivät ole saaneet syytettä WinCapita-päähaaran oikeudenkäyntiin eikä heitä ole haettu myöskään suureen korvausoikeudenkäyntiin vastaajaksi – vielä, mistä esimerkiksi minulle on määrätty suuri pala vastattavaksi!

 

Klubin toinen perustaja

Klubin toinen perustaja ja klubin kaikkien muiden toimintojen hoitaja – paitsi vedonlyönnin ja valuuttakaupan -  sai syyttämättäjättämispäätöksen 5 vuoden rahankeräysrikoksen vanhentumisen perusteella. Kirjoitin juuri KRP:n kanteluuni, että pidettiinkö Kailajärveä tarkoituksellisesti vuosi tutkintavankeudessa, että toiselle perustajalle ei tarvinnut lukea syytettä 5 vuoden sisällä – ajan tappamista siis tässäkin mielessä.

 

Tosin klubin toista perustajaa olisi erittäin hyvin voitu syyttää törkeästä petoksesta, jonka vanhenemisaika on 10 vuotta, kuten minua ja klubilaisiakin on syytetty ja tuomittukin jo avunannosta meistä muutamia. Törkeän petoksen syyksi olisi tarvinnut perustella vain ”olisi pitänyt tietää” kuten meidänkin kohdallamme on tehty. Siinä ei tarvita edes mitään kirjallisia todisteita! Tällainen diiba-daaba –spekulointi riitti jopa Suomen Hovioikeutta myöten todisteeksi minunkin kohdallani! (Ja KRP ei koskaan luovuttanut kuuntelemiaan puhelunauhojani minulle todisteiksi, joissa olen kertonut puheluissani läheisilleni iltalenkeiltä soitellessani viimeisiin kuukausiin saakka, mitä toiminta on (siis miksi toiminnan tuolloin mielsin, sen mitä siitä ymmärsin. Ne olisivat olleet avaintodisteita syyttömyydestäni!).

 

Toinen perustaja oli kuitenkin toiminnan loppuvuodetkin klubin jäsenenä ja klubin toimintojen kommentaattorina Hannulle (sähköpostiviestejään esitelty oikeudessa). Saanut mielettömän summan rahaa klubista, joista osan on maksatellut itselleen klubin päätililtä ja tehnyt kaiken maailman ulkomaisiakin rahansiirtoja, availlut toisille ihmisille tilejä, avannut tilejä lopetetun firman nimillä ym. Nähnyt tehtyjä tappioita suurilta tileiltä. Eikö tuossa jo ”olisi pitänyt tietää”?! (Nämä kaikki tiedot löytyvät KRP:n yleisölle myytävästä esitutkinnasta.)

 

Toinen päähaaran mies, WinClubin ja WinCapitan kauppapaikan rakentaja

- Tämä henkilö rakensi WinClubin ja WinCapitan E-kauppapaikan verkkoon ja julkisti sen yleisölle (tässä tapauksessa suljetulle yleisölle, n. 12 000 henkilöä) Internetissä!

- Hän automatisoi klubin toimintoja: mm. ”rahansiirrot jäseneltä jäsenelle” ja ”sponsorointi” –toiminnot tekivät uusien jäsenien lisäämiset sponsoreille mahdolliseksi jo kesällä 2005; kassanpurkujuttuja, toimintakorjauksia ym.

- Hankki domainit (verkko-osoite) ja muut tarvittavat ”palikat” kauppapaikkaa varten.

- Pääsi klubin sähköpostiin.

- Teki Hannun robottiin jonkun selainohjelman.

- Hänellä oli Pääkäyttäjätunnuksesta Sorsakoodiin ja Administrator-tunnuksiin kaikki mahdollinen pääsy klubissa.

 

Tiedot ovat myytävästä esitutkinnasta ja oikeudenkäynneistä saatuja ja esitetty oikeuksissa moneen kertaan. (Pääsyyttäjä Appelsin on nämä myös kuullut ja nähnyt!)

 

Tämä henkilö on ollut toimijana jok’ikisessä klubin värkkäämisessä mukana - ensimmäisestä klubista alkaen viimeiseen klubiin.

 

Ainoana päähaarasta Hannun lisäksi!

 

Ko. henkilö on ollut kymmenien vuosien ajan ennen klubia tietyillä aikasykleillä Hannun eri liiketoimissa mukana tavalla tai toisella.

 

Klubin miestoimijoilla on ollut kiinnostus forex-toimintoihin, pelitoimintoihin ym. Minun hallussani olevalta tietokoneelta on löytynyt kauppapaikkahenkilön tekemiä tiedostoja mm. ohjelmia pelitoimintoihin, Baccarat-ohjelma (jonka tiedostonimen luulin liittyvän naislaulajaduo Baccaraan…), laskelmia ja dokumentteja, joita en olisi koskaan pystynyt tekemään! Olen kylläkin joutunut vastaamaan oikeudessa noista hänen tekeleistään!

 

Syyttämättäjättämispäätöksessään lukee tyyliin, että ”hän on vain vähäisesti autellut klubissa”….?

 

Soittelivat melkein päivittäin Hannun kanssa silloin, kun Hannu oli luonani. Saanut tietojeni mukaan palkkoja ainakin saman verran kuin minä (minä laskutin yrityksenä ja maksoin kaikki lakisääteiset maksut, verot ym. tuloistani).

 

Ko. henkilön läheinen valitti aina nähdessämme tai soitellessaan minulle, että ko. henkilö ”on tietokoneella kaiken vapaa-aikansa ja tekee Hannun/klubin juttuja.”. Se oli johtanut ikäviin suhdeongelmiin – kuten meilläkin. Kuitenkin tietojeni mukaan summa, jonka ko. henkilö joutui maksamaan ”takaisin” valtiolle, on erittäin pieni ja josta hän vielä kehtaa valittaa kohtuuttoman paljon muille! VAIKKA hän ei ole joutunut viranomaisten pyöritettäväksi ja kiusaamaksi kuudeksi vuodeksi niin kuin me muut. Hän voi nauttia elämästään ja herätä vailla huolen häivää joka aamu. Selusta on turvattu! Kiitos viranomaisten!

 

Kenen olisi pitänyt tietää?

Heitänkin tällaisen asian mietittäväksi, että kolme henkilöä on ollut klubien alkuajoista loppuun saakka mukana. Eikö näistä kenenkään Hannua lukuun ottamatta tosiaankaan ole tarvinnut tietää mitään? Tai olenko minä, joka olen hypännyt suht loppuvaiheessa klubin avustaviin tehtäviin mukaan (pääosin sivustojen käännöstöitä ja joitain tallennusprojekteja 40 h/kuukaudessa 1 ½ vuoden ajan), todellakin ainoa, jonka ”olisi pitänyt tietää” oletetuista huijauksista sun muista? Että minun ainoana olisi pitänyt huomata tuollaisia asioita ns. pystymetsästä tulleena ja vaikka touhusin kymmenien muiden projektien parissa samaan aikaan (mm. musiikki- ja asuntoprojekteja)?!

 

Minusta näiden kahden muun mieshenkilön olisi pitänyt varmistaa myös klubin laillisuuteen, hallintoon ym. liittyviä juttuja jo klubien alkuajoista alkaen, koska Hannulla on ollut ihan mieletön työ omissa kehitys- ym. töissään ja hän on innovaattori/uuden keksijä. Hannu ei alkuaikoihin ole osallistunut mihinkään klubitoimintoihin. Varsinkin toisen perustajan, joka hoiti muutenkin hallintoasioita, markkinointia ja asiakkaita; oli tilinkäyttöoikeudet, teki sivustot, teki tuottolaskelmat sivustolle, teki maksatuksia jäsenille ym. olisi pitänyt selvittää toiminnan perusedellytykset ja laillisuus. Hän kuitenkin oli ollut kuudessa yrityksessä mukana ennen klubeja!! ”Olisi näin ollen pitänyt tietää!” KRP:n ja syyttäjän mielestä hänen ei ilmeisesti olisi pitänyt tietää, mutta arvatkaapas, jos minä olisin ollut hänen tilallaan… Ehdotonta vankeutta olisi varmasti pamahtanut lähelle Hannun vuosia - jopa enemmän - ja mikä mediamyllytys ja häpäisy vielä päälle!!

 

PLUS, että vaikka Hannu olisi tehnyt mitä kokeilujaan tahansa, kehitellyt uusia juttuja tai nikkaroinut vaikka ikiliikkujaa – ILMAN TUOTA KAUPPAPAIKKAA VÄKI EI OLISI PISTÄNYT LATIN LATIA KLUBIIN, KOSKA EI OLISI OLLUT MITÄÄN KAUPPAPAIKKAA, MISSÄ TEHDÄ SIJOITUSTOIMENPITEITÄ!

 

Kauppapaikka on ollut klubin tärkein elementti! Ilman kauppapaikkaa KLUBIN LIIKEVAIHTO OLISI OLLUT NOLLA EUROA!

 

Jos minä olisin rakentanut tuon kauppapaikan kaikkine edellä mainittuine toimintoineen, joita olisin vielä automatisoinut, että klubilaisten olisi ollut helppo hommata uusia asiakkaita, siirrellä heille varoja ym., niin miettikää oikeasti, miten minut olisi raadeltu KRP:n, median ja tuomioistuimien kynsissä vielä enemmän kappaleiksi!! Ja ehdotonta vankeutta olisi tullut monia monia vuosia! Näille edellä mainituille sankareille ei ole tapahtunut yhtikäs mitään. Taisi tulla vielä aikamoiset taloudelliset hyödytkin, jos vertaa varallisuuteen ym. ENNEN KLUBIA! Olen heidän taustoistaan ottanut selvää. Minulla oli n. 20 vuoden työpalkat ja säästettyä oikeaa omaisuutta ennen klubia. Nyt osat ovat vaihtuneet näiden ”pelimiesten” kanssa.

 

Tuhannet klubilaiset ja minä rankimman kautta olemme joutuneet kärsimään todella raskaasti tuosta kauppapaikkanikkaroinnista jo kuusi vuotta!

 

Eräs ”mopopoika”-kaverini kirjoitti sosiaalisessa mediassa sivustollani, että kauppapaikan tekijä on ”vasaroinut minut kytille”, kun keskustelimme tästä asiasta yleisesti.

 

Kirjoitin ”mopopojalle”, että en osaa kommentoida tuohon mitään, koska ko. henkilön on täytynyt näin ollen KEKSIÄ minusta juttuja ja esitutkinnassa näitä ei ainakaan näkynyt. Mitä on sitten puhuttu esitutkinnan ulkopuolella, olisi tietysti kiva tietää. Minulle on kerrottu eri puolilta, että syytesuoja-asiat menevätkin näin, että kerrotaan esitutkinnan ulkopuolella jotakin muista, ”vasikoidaan”/ ”vasaroidaan”,  ja sitten saa ikään kuin anteeksi omia toimiaan poliisilta ja syyttäjältä eikä syytettä tule yhdenvertaisesti muiden toimijoiden kanssa. Hannusta hän on kyllä puhunut ikäviä asioita esitutkinnassaan ja KRP on kehunut häntä Hannulle, että onpas ”mukava mies”…

 

Minä en kylläkään saanut ns. syytesuojaa, vaikka lausuin Suomen ministerien ja kenraalin nimiä WinCapitan asiakasrekisteristä (joita näin vuodenvaihteessa 2007/2008), kun nimiä vaadittiin, ja näitä ei KRP:n tutkija edes kirjannut  vaan minun piti pyytää kirjaamista myöhemmin. Minun kohdallani "suoja" ei toiminut. Taisi käydä päinvastoin… ja tuli vielä oikein kunnolla lunta tupaan! Johtuiko siitä, että lausumani nimet olivat Suomen huipulta (ministereitä ym.) eivätkä tavallista tuulipukukansaa, jota oli/on tarkoitus kyykyttää.

 

Ja arvatkaapas, tuliko klubin kauppapaikan tekijä koskaan todistajakseni oikeuteen?

 

Tässä toisenlaisen median edustajan haastattelu kanssani:

http://www.jarviradio.fi/juttuarkisto/105-wincapita-tiina-wartti-14-3-2014

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Timo Peuranen

Kiitos Tiina, että toit tämän jutun toista puolta esille julkisuudessa. Kiitän myös Usaria asiasta. Myös kiitokset yleisesti tästä Puheenvuoropalstasta, jossa eri ihmiset saavat esittää mielipiteitään. Lukeudun niihin itsekin.

On suht harvinaista saada toisenlaista tietoa tapaus Wincapitasta julkisuudessa. Järviradio on ainoa media, joka sitä puolta on valottanut. Kiitokset siis myös Järviradiolle.

Toimituksen poiminnat