TiinaWartti Oikeusmurhattuna ja KRP:n/syyttäjän syrjimänä verrattuna miestoimijoihin 2000-luvun Suomessa

KPR:n ei-yhdenvertainen, ei-tasa-arvoinen ja ammattitaidoton esitutkinta, osa 1

  • KPR:n ei-yhdenvertainen, ei-tasa-arvoinen ja ammattitaidoton esitutkinta, osa 1

PIENEN IHMISEN KANTELU SUUREN KRP:N TOIMISTA WINCAPITA-ESITUTKINNASTA

Olen saanut taannoin viisi vuotta kestäneen tutkintani ja kanteluni päätökseen Oulun KRP:n minua kohtaan tapahtuneesta ei-yhdenvertaisesta, ei-tasa-arvoisesta, asenteellisesta ja ammattitaidottomasta esitutkinnasta.

Ilmiselvää on, että KRP:n ei-yhdenvertaisesta ja ammattitaidottomasta esitutkinnasta lähti ainakin minun kohdallani jatkuva syytteiden ja tuomioiden virta. Samaa ei tapahtunut minua strategisimmissa klubitoiminnoissa olleilla ja nähneillä miestoimijoilla! Luulen, että tämä kuvio oli päätetty jo ennen esitutkintaa. Tuon todisteita ja havaintoja eriarvoisesta tutkinnastani ja kohtelustani esiin blogeissani.

Vaikuttaa siltä, että meidän tapauksessamme Suomen KRP:llä on ollut erittäin suuri valta siihen kenestä leivotaan syyllinen ja kenestä syytön. Syyttäjä syyttää KRP:n esitutkinnan perusteella tai jättää syyttämättä. Yleensä tavallisia ihmisiä – useimmiten yrittäjiä -  syytetään, mutta rahaeliitin ja valtaeliitin edustajien, ministerien ja virkamiesten toimet jätetään tutkimatta. Tämä sama ilmiö tapahtui case WinCapitassakin.

 

Oikeus”prosessin eteneminen Suomessa

Joka joutuu syytetyksi oikeuteen, hänen historiastaan yritetään vaikka tekaistusti kaivella vaikka mitä ja tekemisiään väännellä ja käännellä syyllistävämpään suuntaan tuomareiden edessä. Ja VAIKKA toiminnan kannalta on esim. meidän jutussa ollut tärkeämpiä osaajia ja tekijöitä kuin minä mukana – strategisesti toimillaan vaikuttamassa klubin koko liikevaihdon syntyyn ja heillä kaikki pääsyt tiedostoihin näkemään omistajana ja ainoana rahaliikenteen hoitajana kaiken todellista rahaliikennettä myöten klubin päätilillä – niin sillä ei nähtävästi ole Suomen suurimmaksi talousrikosjutuksi tituleeratussa jutussa ollut mitään merkitystä, kun KRP ja syyttäjä näin ovat päättäneet!

Kun muita ei syytetä eikä raahata oikeuksiin, heidän tietojaan ei myöskään kaivella oikeuksissa eikä syyttäjä kohdista ”syyllistyskampanjaansa” heitä kohtaan tietenkään, koska on itse tehnyt syyteharkinnan, vaikka heillä olisi mitä tahansa historiassaan. Minun oikeudenkäynnissäni oli pääsyyttäjänä Mika Appelsin, jonka syyllistystä ja tuulesta temmattuja lausuntojaan, jotka eivät perustu mihinkään, tulen tuomaan syyttäjäkantelussani ja tulevissa blogeissani esiin. Kuulin lakimiehiltä ja sain ko. dokumentin myös käsiini, että Mika Appelsin on ohjeistanut käräjäoikeuden laamanneja kirjeitse, miten WinCapita-käräjiä tulee tuomita…?!

Minulla on ollut täysin puhdas ja kymmeniä vuosia normaalia työtä tekevän ihmisen tausta! Koskaan en ole ollut missään verkostomarkkinointijutuissa mukana. Mitään puolustautumisen mahdollisuutta ei meillä muilla eikä klubilaisilla ole ollut. Tai puolustusta ei ole ainakaan otettu millään tavalla huomioon. Pahimmassa tapauksessa voidaan syyttömän syytetyn niskaan yrittää kaataa muidenkin tekemiä toimenpiteitä kuten minulle tehtiin eikä niitä kaikkia oikaistu edes tuomioissakaan. Päinvastoin tuomarit lisäsivät vielä paikoitellen vettä myllyyn tuomioiden teksteissä, että langettava tuomioni avunannosta oli varmasti riittävästi perusteltu! Kun joutuu oikeuteen, langettava tuomio tulee n. 95%:sti, kertoi joku viisas lakimies.

 

Kahdella WinCapitan avainhenkilöllä ei takavarikoita kuten muilla

Sain tietää, että kahdella klubin miespuolisella avainhenkilöllä, jotka saivat syyttämättäjättämispäätökset, oli huippulakimiehet. Toinen näistä lakimiehistä oli joskus saanut jopa erään asiakkaansa vapautettua vankilasta pois! Kaksi WinCapitan päähaaran avainhenkilöä  pystyivät siis valikoimaan huippulakimiehet itselleen vapaasti, koska jostain syystä heille ei asetettu minkäänlaisia omaisuuden takavarikointeja pidätettäessä kesällä 2008 kuten minulle tehtiin välittömästi, vaikka toinen heistä sai syyttäjän mukaan yli 600 000 euroa klubista minimaalisella muutaman tonnin alkuperäisellä sijoituksella!

Heillä oli siis mahdollisuus käyttää WinCapitasta saamiaan varoja ja omaisuutta puolustuksensa hankkimiseen vapaasti – toisin kuin minulla, Hannulla ja takavarikoiduilla klubilaisilla. Ja näiden miesten lakimiehet olivat myös mukana kuulusteluissa – toisin kuin minun oikeusavulla hankittu asianajoliittoon kuuluva puolustajani ei ollut yhdessäkään monta kuukautta kestävissä kuulusteluissani mukana! Vaikka olin ekakertalainen ja näin suuressa jutussa!! Eikä sen jälkeenkään tapahtuneissa kuulusteluissa häntä näkynyt v. 2009. Hänellä vaikutti olevan aina tärkeämpää tekemistä, milloin hän oli kosmetologilla, ulkomailla jne… Hänen kaikista toimistaan saimme läheisteni ja muiden lakimiesten kanssa (keneltä hain apua) sen kuvan, että hän oli ”poliisin puolustaja” – ei minun. Putkan poliisivartijatkin ihmettelivät hänen käytöstään, että ”tuo ei käy edes katsomassa sinua” ja antoivat hyväksi todettujen lakimiesten nimiä minulle. Kuulusteluja ei myöskään nauhoitettu tai videoitu kuten näin suureksi kuulutetussa jutussa olisi pitänyt ehdottomasti tehdä epäillyn oikeusturvan kannalta.

Minulle lyötiin välittömästi koko omaisuuteni takavarikkoon, kun minut haettiin tutkintaan ja samalla katkaistiin siivet kunnon puolustuksen saamiseen. Ei annettu mahdollisuutta oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin toteuttamiseen. Vastapuolellani oli KRP:n ”palkka-armeija” ja kymmenistä syyttäjistä koostuva syyttäjäryhmä!

Siitä se kaikki syrjiminen minun kohdallani alkoi. Tämä eriarvoinen takavarikointi on yksi räikeimmistä eriarvoisuuksista jo heti alkumetreillä, minkä vuoksi epäilen, että KRP oli  tehnyt jo ennen esitutkintaa oman strategiansa, kenestä leivotaan syyllinen ja kenestä syytön. Kun kyse ei ole siitäkään, että minä olisin eniten näistä herroista saanut rahaa klubista. Päinvastoin. Toinen näistä herroista oli saanut kymmenkertaisesti varoja klubista minun klubituottoihini verrattuna ja kertoi eläneensä suht hulppeasti Floridassa saamillaan varoilla!! Minä elin todistetusti vaatimatonta elämää kädestä-suuhun-periaatteella, yrittäjänä Suomessa – toisin kuin moni muu winkkari-joukosta.

 

Klubin miespäätoimijoilla oli omaisuutta, mutta ei takavarikoita?!

Näillä klubin kahdella avainhenkilöillä, joita ei syytetty, nimittäin oli omaisuutta vielä tuossa vaiheessa. KRP:n ex-tutkinnanjohtaja Seppo Rautava todisti 2011, ettei heiltä saatu takavarikoitua mitään. Kuitenkin toinen heistä kertoi minulle Suomen ja Floridan asunto-omaisuuksistaan pidätyksestä puoli vuotta myöhemmin, helmikuussa 2009, suoraan Floridan auringon alta puhelimessa ja ihmetteli itsekin sitä, että kun häneltä ei ole takavarikoitu mitään, vaikka rahaa klubista oli kuulemma tullut hänelle reippaanlaisesti heikkojen vuosien jälkeen. Kehtasipa todeta vielä, että ”oli pakko lähteä Suomesta pois, kun hänellä oli Suomessa nyt niin ahdistavaa olla …”.

Tuon puhelun aikana viimeistään alkoi itselläni hälytyskellot soida: miksi hänellä ei ole takavarikkoja, vaikka on omaisuutta ja miten ihmeessä KRP oli päästänyt hänet, klubin toisen perustajan, operoijan ja rahaliikenteen hoitajan, matkustamaan maapallon toiselle puolelle maahan, johon hän oli klubin taustayhtiön aikanaan perustanut ja tällainen matka vielä esitutkinnan alkuvaiheissa?! samaan aikaan kun hänen yhtiökumppaniaan pidettiin vuosi tutkintavankeudessa huomiota herättävän surkeissa oloissa Oulun vankilassa (ja kertoo CPT:lle joutuneensa kidutetuksi siellä)! Samaan aikaan jopa tavalliset klubin jäsenet olivat tiukassa matkustuskiellossa, passit kanissa ja varat valtion takavarikossa. He ovat kertoneet, että poliisi seurasi ja pysäytteli heitä, etteivät vain ole liian lähellä Suomen lentokenttiä ja satamia ja piti ilmoittautua monta kertaa viikossa poliisille kuin suurikin rikollinen, mikä oli erittäin alentavaa ja nöyryyttävää tavalliselle kansalaiselle.  Tuon saman häpeän olin myös itse kokenut. Että näin kohdeltiin muita winkkarilaisia verrattuna klubin alullelaittajaan ja suurhyötyjään!!

Klubin jäseniltä takavarikoitiin siis saman tien omaisuudet, pankkitilit ja jäädytettiin vieläpä pankkikortteja, niin että kaupassa oli monille sattunut noloja tilanteita, kun pankkikortit eivät kaupan kassalla toimineetkaan. Näin perusteellisesti eri toimin kyykytettiin ja häpäistiin klubin jäseniä verrattuna näihin klubin kahteen avainhenkilöön, joille ei tullut minkäänlaisia seuraamuksia elintärkeistä toimistaan klubissa Suomen suurimmaksi mainostetussa talousrikosjutussa!!?? Miksi ei??!! Mikä erotti heidät meistä muista??!! Heidän asiantuntevuutensako, kun he tiesivät liian tarkkaan klubin jokaisen toiminnon?

 

Klubin miespäätoimijoiden olisi nimenomaisesti kuulunut olla samassa oikeudenkäynnissä Kailajärven kanssa, koska tunsivat klubin toiminnot kuin omat taskunsa! Ja klubin toimintoja oikeudessa olisi juuri pitänyt selvittää juurta jaksain!!

Hehän yhdessä toiminnan suunnittelivat, perustivat, tekivät toiminnan markkinointia, tekstejä, tuottolaskukaavojaan, toiminnallisuutta ym. myöten. Minä en tiennyt noista asioista mitään eikä minulta koskaan kysytty yhden yhtäkään mielipidettä, että miten toimintaa viedään eteenpäin tai miten joku toiminto ohjelmoidaan, tuottolaskelma lasketaan, mitä tilitetään kenellekin tai ulkomaisista pankkisiirroista!

Ei ole sekään voinut olla oikein, että Hannu Kailajärvi on yksin ollut vastaamassa klubin toiminnoista, joista näillä kahdella syyttämättäjättämispäätöksen saaneilla olisi ollut laaja tietoisuus! Jo heidän esitutkintansa osoittaa, että he ovat tunteneet klubin ja sen yksittäiset toiminnot pilkuntarkasti – toisin kuin minä. Hannun yhtiökumppani on puhunut mm. laskennallisista kaupankäynnin muodoista, joka on nyt osoittautunut todeksi!

Uskon, että jos klubin kaksi miespäätoimijaa olisivat olleet klubin päähaaran oikeudenkäynnissä mukana, oikeudenkäynnin lopputulos olisi ollut täysin erilainen! Samoin jos klubilaisten puolustajan, varatuomari-ekonomi Ilkka Pitkäsen, kolme väliintuloa päähaaran oikeudenkäyntiin olisi hyväksytty, kuten lain mukaan olisi kuulunut hyväksyä, lopputulos olisi ollut erilainen! Juttu haluttiin masinoida langettavaksi sillä, että oikeuteen laitettiin vain ”nero”, jonka ajatusmaailma hipoo Einsteinia ja ”blondi”, joka ei ymmärtänyt toiminnasta juuri mitään auttaen joskus klubin liukuhihnatehtävissä. Varsinaiset klubin puuhamiehet, klubioperaattorit ja toiminnan mahdollistajat jätettiin välistä kokonaan pois!

 

Sähköinen (E-) kauppapaikka mahdollisti 100 milj. liikevaihdon!

E-kauppapaikan teko, sen toiminteiden automatisoiminen klubin jäseniä varten asiakashankintaa ja sijoitustoimenpiteidensä teko, on se tärkein osio, mikä olisi pitänyt nostaa esiin, koska tuo osio mahdollisti, että klubi yleensäkin toimi, sai asiakkaita ja 100 miljoonan liikevaihdon!! Se osio, lisenssipörssit ym. jätettiin melkein kokonaan käsittelemättä oikeudessakin…?? Siis hyvin hyvin asenteellista, tarkoituksellista syyttämistä ja tuomitsemista!

Olisiko sähköisen kauppapaikan perustaja päässyt mahdollisesti sen vuoksi kuin koira veräjästä, että viranomaiset olivat itse rikkoneet Suomen ratifioimaa EU:n sähkökauppadirektiiviä, kun olivat jäädyttäneet klubin rahavarat, 5 miljoonaa euroa Britanniassa.  Oululainen syyttäjä, Heikki Arjas, joka allekirjoitti WinCapitan päätilin jäädytyspaperit Britanniaan huhtikuussa 2008, on kertonut v. 2014 oikeudessa, että heillä ei ole ollut sähkökauppalaista mitään tietoa?? Viranomaiset eivät siis ilmeisesti itse halunneet nostaa sähköistä/E-kauppapaikkaa mistään hinnasta esiin oikeudessa v. 2011 tai edes esitutkinnassa kesällä v. 2008, koska olivat itse rikkoneet tätä Suomen hyväksymää lakia. Klubilaisten lakimies, Ilkka Pitkänen, selvitti lain olemassaolon ja sen viranomaisrikkomuksen v. 2013.

 

Minne katosi WinCapitan henkilökunta?

Tätä asiaa myös pohtii klubia vuosia tutkinut blogisti Columbo:

http://columbonblogi.blogspot.fi/2014/04/krp-ja-syyttaja-vaihtoivat-wincapitan.html#comment-form

”Perustelut kahden keskeisen avainhenkilön "katoamiselle" oikeusprosesseista tarjoaa syyttäjälle suoran, mutta keinotekoisen väylän asiakkaiden rahoihin.”

”Syyttäjän olisi ollut miltei mahdotonta päästä kollektiivisesti kurmuuttamaan WinCapitan jäsenistöä, jos oikeuslaitokselle olisi tarjottu rehellinen kokonaiskuva WinCapitan organisaatiorakenteesta.”

”Tuhansien tarpeettomien asiakkaille tehtyjen kuulustelujen sijaan olisi pitänyt raahata kuulusteltavaksi WinCapitan henkilökunta ja selvittää sitä kautta, mitä todellisuudessa missäkin tapahtui. Arviolta tällä järkevällä tavalla suoritetut kuulustelut olisi säästänyt valtion rahoja 3-5 miljoonaa euroa.”

”Miksi kuulustella tuhansia ihmisiä asiasta, josta he eivät edes teoriassa voi tietää yhtikäs mitään? Pohjolan Hölmölässä kaikki on mahdollista.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Timo Peuranen

Tosi hyvä kirjoitus Tiinalta ja on tämä Wincapita erikoinen juttu kaikkinensa ja josta kirjoitin omassa blogissani. Mm. tämä lainaus Tiinan bologista.

"KRP oli tehnyt jo ennen esitutkintaa oman strategiansa, kenestä leivotaan syyllinen ja kenestä syytön."

Käyttäjän TiinaWartti kuva
Tiina Wartti

Kiitos, Timo, kommentista. Näinhän on näyttänyt olevan, että KRP:llä oli jo syylliset ja syyttömät ennen esitutkintaa selvillä. Liittyiskö jotenkin Suomen syyttäjälaitoksen, Ari-Pekka Koiviston, allekirjoittamaan WinCapita-koepallosuunnitelmaan, jossa on päätetty, että osasta porukasta tulee "koepalloja". Tämä heidän suunnitelmansa on jo vuodelta 2009 eli kaksi vuotta ennen oikeudenkäyntiä. Se on löytynyt Internetistä aikaisemmin, mutta enää en sitä löydä.

Onkohan tällainen ihmisten "koepallo" -suunnitelma - ihan laillinen? Tulee mieleen natsiaikaiset ihmiskokeet. Laitoin juuri rajojen ulkopuolelle, ihmisoikeuspuolelle, tästä kyselyn, onko tämä laillista. Tämä Suomen syyttäjälaitoksen "koepallo"-ohjelma kun on aiheuttanut testattavilleen todella paljon kärsimystä!!

Timo Peuranen

Eipä mittään Tiina. Kiitos itsellesi hyvästä puheenvuorosta. Tuolle "koepallo" termille ei löydy selvää selitystä mistään tai, että mitä se tarkoittaa. Tai löytyy netistä, mutta niistä ei selviä, miten termi liittyy Wincapita-juttuun.

Tuo käy selvästi ilmi esitutkinnassa, että jotkut joutuvat aikamoiseen poseen ja sitten ihan vastaavaa tapausta ei edes kuulustella. Oudon valikoivaa "tutkintaa". Ja miksi osa päätekijöistä on poistettu koko asiasta? Ei kestä päivänvaloa tämäkään juttu. Taitaa olla eräs pahimpia oikeusmurhia Suomessa ellei pahin, koska jutussa henkilömäärä on suuri. Pitää tarkentaa, että jos jäseniä oli 12.000 henkilöä, niin siihen sakkiin mahtuu monenlaista ihmistä. Jouni Laiho syytti kaikkia keväällä 2008. Samoin oikeastaan mediakin ja Krp on onnistunut manipuloinnissa median ja yleisen mielipiteen suhteen 100%.

Toimituksen poiminnat