TiinaWartti Oikeusmurhattuna ja KRP:n/syyttäjän syrjimänä verrattuna miestoimijoihin 2000-luvun Suomessa

Vihapuheista

  • Vihapuheista

Viranomaiset ja media tiedottavat kovasti vihapuheista näinä päivinä. Viime sunnuntaina kuuntelin Yleltä yhden keskustelun, TV:stä tulee vihapuheohjelmia. Jotkut lehdet ovat sulkeneet jopa kommentointiosionsa. Tämä sananvapauden rajoitus johtui ilmeisesti maahanmuuttajiin suuntautuvista vihapuhe-kommenteista. Hyvä, että vihapuheasiaan vihdoinkin tomerasti puututaan! Case WinCapitassa nettivihapuheet johtivat jopa itsemurhiin ja näihin lukuisiin vuosikausia jatkuneisiin vihapuheisiin eivät viranomaiset puuttuneet mitenkään!

 

Laista löytyy kohta ”Kiihottaminen (ja törkeä kiihottaminen) kansanryhmää vastaan”. Kiihotus kansanryhmää vastaan on puhetta tai kirjoitusta, jonka tarkoitus on halventaa tai pelotella kansanryhmää tai lietsoa väkivaltaista tai syrjivää toimintaa kansanryhmää kohtaan. Ankarasti rangaistavaksi määrätty tahallinen menettely.

 

 

WinCapitalaisiin, suomalaiseen kansanryhmään, kohdistuneet vihapuheet ja niiden anonyymikirjoittajat – jopa toisten identiteetin varastajat - Internetin keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa

 

Suomen omia kansanryhmiä - varsinkin wincapitalaisia - on saanut niin kauan kuin muistan vainota ja häpäistä keskustelupalstoilla, yllyttää halveksuntaan ja vihatekoihin meitä kohtaan – jopa tappoihin - ainakin muutamilla keskustelupalstoilla, joita itsekin tuli luettua vuosina 2008-2010. Noilla palstoilla en ollut aiemmin surffaillut, koska Internettikin oli suht vieras asia vielä tuolloin. Viime vuosina ne eivät ole enää minua kiinnostaneet. Sieltä ei saa mitään faktaa vaan ihmiset vänkäävät asioista maailman tappiin ja ilkeilevät. Haluan kirjoittaa omia kokemuksiani viranomaisista ja jo seitsemän vuotta jatkunutta WinCapita-tutkintaani reippaasti omalla nimelläni ilman vihapuheita enkä piiloutua nimimerkkien suojaan - mitä muuten tekevät ne törkeimmät vihapuheiden ja ilkeilyjen kirjoittajat noilla palstoilla. He kirjoittavat anonyymitunnusten suojasta – eivät omilla nimillään. Vaikka palstoilla kirjoittajien määrä näyttää runsaalta, siellä voi todellisuudessa vain muutama kirjoittaja riehua eri anonyyminimillä. Tästä oli tehty tutkimus radio-ohjelmassa, joka osui korviin (olikohan Ylellä tai Ylex:llä), puolisen vuotta sitten.

 

Oletteko nähneet suomi24- tai murobbs-palstoilla, joista on löytynyt eniten törkyjuttuja wincapitalaisista, omilla nimillään kirjoittelijoita kovinkaan monia tai sitten nimet ovat muiden ihmisten nimiä – kuten kuulin, että minunkin etu- ja sukunimelläni joku muu kuin minä kirjoittaa jonnekin noista palstoista. Pitää alkaa tutkia asiaa, koska 4.9.2015 lähtien identiteettivarkaus on ollut rikos!

 

Hannu Kailajärven identiteetti oli varastettu mm. johonkin twitter-tiliin, joissa oli herjausta hänestä, ja muihinkin sosiaalisen median tileihin. Näin tuon Hannun twitter-tilin vuosia sitten, mutta viime perjantai-aamuun mennessä se oli kadonnut netistä kuin pieru saharaan! Ehkäpä joillain tuhansista klubilaisista löytyy nuokin sivut kuvakaappauksina tai Hannulla itsellään mahdollisesti. Jotkut heistä ovat keränneet kaikki mahdolliset media- ja nettikirjoitukset talteen viimeisten kahdeksan vuoden ajalta, joita on nyt hyvä käydä läpi ja ilmoitella pahimpia vaikkapa nettipoliisi ”Fobballe”. Kannattaa ottaa kuvakaappaukset netissä olevista vihapuheista. Pelkkä Internet-linkin talteenotto ei riitä, koska sisältö voi hävitä. Katoamista on tapahtunut jopa joillekin median julkaisuille WinCapitasta, kertovat he, jotka ovat jokikisen WinCapitasta kertovan artikkelin tallentaneet.

 

 

Tappouhkauksia, hirttouutisia, luodinristikko päässä –kuvia

 

WinCapita-vihapuheet saivat alkunsa mielestäni ihan suoraan Suomen virkamiesten ja median tekemistä tiedotuksista/uutisista. Julkisista kansankiihotuksista ei liene pienin se, että Hannu Kailajärvi on itselleen huijannut 100 miljoonaa ja lähtenyt pakoon! Näin itse silloin aikanaan keskustelupalstoilla asian tiimoilta jopa tappojuttuja ja -uhkauksia wincapitalaisista, Kailajärvestä – jopa valokuvassaan ristiluoti otsassa, Kailajärven hirttäytymisuutisia suomi24-keskustelupalstalla ym. varsin sairasta. Nämä olemme kuvakaapanneet. Herää kysymys miksei keskustelupalstan ylläpitäjä tehnyt näille tappojutuille ja –uhkauksille välittömästi mitään? Tai poliisi? Nämä tapahtuivat monta vuotta ennen oikeudenkäyntiä ja loukkasivat törkeästi syyttömyysolettamaa! Ne poistettiin vasta sitten, kun monta kertaa oli pyydetty. Tiedän Hannu Kailajärven äidin pyytäneen monta monituista poistoa poikaansa kohdistuvista vihapuheista suomi24-palstalla, jota hän on seurannut kaikki nämä vuodet.

 

 

Poliisi ei puuttunut Kailajärveen ja wincapitalaisiin kohdistuneisiin netti-vihapuheisiin! – ”Ei aihetta tutkintaan”

 

WinCapitalaisista, Suomen kansalaisista, on saanut ihan vapaasti kirjoittaa vihapuheita jo monet vuodet – kohta jo kymmenisen vuotta!  Ilmeisesti viranomaisten - tai keitä rahamaailman bängstereitä sitten onkaan jahdin takana -  pohjimmaisena tarkoituksena oli kääntää kansa ja varsinkin kaikki klubilaiset  Hannu Kailajärveä vastaan. Kailajärven äiti, joka on ollut suuressa lehtitalossa töissä aikanaan ja joutunut lukemaan kaiken maailman uutisia, on useasti ihmetellyt, että ketään muuta ihmistä kohtaan ei ole koskaan ollut moista ajojahtia Suomessa! Mistä tietää miten pitkälle viranomaisten käskyttäjät olivat laskelmoineet, koska tuntuu enemmän kuin oudolta, että poliisi ei mitenkään puuttunut näihin monia vuosia kestäviin törkeisiin ja pelottaviin vihapuheisiin Kailajärvestä ja joistakin klubilaisista. He ovat kertoneet tehneensä jopa tutkintapyyntöjä ja rikosilmoituksia asiasta, mutta poliisin puolelta ne eivät ole johtaneet mihinkään. Eipä tietenkään!

 

”Ei aihetta tutkintaan”.

 

Se on tullut selväksi jo monen monta kertaa klubilaisten tutkintapyynnöissä poliisille milloin KRP:n tutkinnan johtajista, KRP:n tutkijoista, sisäministeriön virkailijoista, keskustelupalstojen vihapuheista jne. Kailajärvi teki feikki-twitter-tilistään myös tutkintapyynnön, mutta se ei johtanut tutkintaan. Ei korppi korpin silmää noki! Tai tutki jotain sellaista aihetta, mikä pönkittää heidän tai ”oikeuslaitoksen” omia tarkoitusperiä.

 

 

”KRP:n apureiksi/kätyreiksi” ilmoittautuneita keskustelupalstoilla

 

Kommentointiosastoja WinCapita-aiheista ei lehdistä ole poistettu. Päinvastoin. Joihinkin julkaistiin vain haukkuvat kommentit ja puolustavia kommentteja ei edes julkaistu  - kertovat klubilaiset, jotka eivät ole saaneet omia puolustavia kommenttejaan läpi kommentointipalstoille.

 

Kerran keskustelupalstalla oli juttua, että jotkut vihapuheiden kirjoittajat olisivat ”maksettuja” kirjoittajia. Yksi heistä on kertomansa mukaan toiminut KRP:n ”kätyrinä”,  antanut jopa KRP:lle ideoita miten klubin toiminnan voi katkaista rahanpesuepäilyyn vedoten. Olen nähnyt näitä hänen KRP:lle menneitä sähköpostejaan vuodelta 2007, koska ko. henkilö oli laittanut niitä itse esille Internetiin – kehuskellakseen tyyliin miten hän hoiti WinCapitan tuhoamisen.

 

Toinen anonyymi-kirjoittaja oli antanut keskustelupalstalla ideoita virkamiehille, että miten voidaan laittaa rahankeräysesitutkinta yhtä klubilaisten lakimiestä kohtaan vireille, mikä oikeasti tapahtui. Esitutkinta ei johtanut syytteisiin. Tämä klubilaisten lakimies on huippu työssään ja tutkimuksissaan. Epäilen sen osittain johtuvan siitä, että hänellä on myös kaupallinen korkeakoulututkinto lakitutkinnon lisäksi, minkä vuoksi hän ymmärtää nykypäivän liiketoimintamuodoista enemmän kuin pelkät oikeusoppineet. Häntä on siitä syystä kampitettu kovasti oikeuksissa tuomareiden toimesta: mm. monissa käräjäoikeuksissa hänen päämiestensä koko todistelunsa on evätty, todistajat on evätty kokonaan ja muuta jäynää on tehty, jotka on kielletty Ihmisoikeussopimuksessa. Mutta eihän täällä Suomessa sellaisista pikkuseikoista välitetä. Vaikuttaa siltä, että Oikeus Oikeudenmukaiseen Oikeudenkäyntiin (Artikla 6) on wincapitalaisten perusoikeuksista kokonaan poistettu! Eikä se ole ainoa ihmisoikeusartikla, jota vastaan viranomaiset tässä jutussa ovat rikkoneet!

 

Näiden anonyymikirjoittelijoiden suosittelemat asiat KRP:lle ovat oikeasti toteutuneet! He ovat oikein kehuskelleet noilla jutuillaan keskustelupalstoilla. He ovat kertoneet myös toinen toisistaan, että ovat mielenterveyspotilaita, ja kirjoittivat toisilleen kommentteja ”onko lääkitys unohtunut” tai ”muistitko ottaa pillerisi”. He jahtasivat toisiaan milloin mistäkin ja mielellään juoruilivat toisistaan ulkopuolisille. Tiedän, että ainakin yhdestä heistä ollaan tekemässä tai jo tehty rikosilmoitusta, koska hän on sabotoinut – jopa niin paljon - että toimensa ovat vaikuttanut sabotoitavien liiketoimintaan negatiivisesti.

 

 

Vihapuheet keskustelupalstoilla johtivat joidenkin klubilaisten itsemurhiin sukulaistensa ja ystäviensä selvitysten mukaan!

 

Valitettavasti tämän mustamaalaavan viranomaistiedotuksen, median ja näitten keskustelupalstojen vihapuheiden takia tuli jopa klubilaisten oman käden kautta tapahtuvia hengenriistoja. Aloin keräämään klubilaisten kertomuksia heidän viranomaiskohtelustaan – kutsumme niitä ”kärsimyskertomuksiksi”, kun minut oli ensin ensimmäinen tapaamani klubilainen klubin toiminnan jälkeen tsempannut kirjoittamaan omia viranomaiskokemuksiani delegaatiota varten, joka oli menossa eduskuntaan kertomaan järkyttävistä viranomaiskohteluistamme.

 

Sain ensimmäisen tiedon v. 2010 eräästä itsemurhasta, jossa henkensä riistäneen klubilaisen sukulaiset ja ystävät kirjoittivat ja kertoivat, että ko. henkilö masentui todella pahasti, kun luki säännöllisesti keskustelupalstojen vihakirjoituksia WinCapita-asiasta. Hän oli katsonut helpommaksi tavaksi sananmukaisesti ”vetää itsensä kiikkuun”. Todella surullista mitä tällaiset vihapuheet ja väkivaltaan yllyttäminen saivat aikaan! Tämä ei ollut ainoa tapaus.

 

Ihmettelen suuresti, että poliisi/nettipoliisi ei puuttunut mitenkään noihin vihapuheisiin silloin. WinCapitalaiset ovat olleet pitkään tämän Villin Lännen lainsuojattomia, joille ei ole annettu minkäänlaista ihmisarvoa, vaikka suurin osa heistä on ollut säntillisiä Suomen kansalaisia (osa oli ulkomaisia jäseniä). Monet tehneet pitkää päivää työtä ja heillä on ollut omaisuutta jo ennen klubia. Yrittäjiä varmasti ollut melko paljon porukasta – johtuiko se osittain yrittäjyydestäkin se vaino, kun yrittäjiähän Suomessa on aina voinut kohdella melkein miten tahansa mm. 90-luvun pankkikriisin aikaan 60 000 yritystä tuhottu mielivaltaisesti, pienyrittäjät on aina verotettu melkein hengiltä jne. – nimimerkillä ”kokemusta on”.

 

 

KRP:n kuulusteluissa omakohtaisia kokemuksia vihapuheista ja keskustelupalstoista

 

Otanpa KRP:n kantelustani vielä otteita miten minua kohdeltiin kuulustelussa ensimmäisen KRP:n tutkijani toimesta:

 

Keväällä 2008 Hannu Kailajärven veli sanoi minulle, että hän on laittanut osoitetietonsa salaisiksi, koska on niin paljon media- ym. uhkauskohua. Hän oli lukenut keskustelupalstoilta väkivaltaisista uhkauksista ja muistelen, että hänellä oli joku omakohtainenkin kokemus asiasta. Hannun veli kehotti myös äitiään ja minua siirtämään osoitetietomme salaisiksi. Ajattelin, että kun yritykselläni oli postilokero-osoite asuinkunnassani, siirrän sinne väliaikaisesti myös osoitteeni ja kirjani, koska asuin yksin kiinteistössäni. Olen aina yksin asuessani välillä pelännyt yliluonnollisia asioita, mutta tämä oli raa’an pelottavaa, todellista uhkaa!

 

Tästä KRP:n tutkija Seija Örn totesi, että olen yrittänyt piilotella poliisia, koska minulla on postilokero-osoite. Yritin selvittää hänelle, että pelotti vain kaikki väkivaltaiset uhkailut, mitä olin Hannun veljeltä kuullut. Tutkija Örn käyttäytyi ja kommentoi kuin ei olisi ymmärtänyt tuollaista turvallisuussyytä ollenkaan osoitteeni muutokseen ja minulle tuli mieleen, että KRP ei taida välittää meikäläisten turvallisuusasioista ollenkaan tällaisessa tapauksessa. Minulle tuli mieleen, että pitikö KRP tällaisia mahdollisia väkivaltaisia uhkauksia päinvastoin melkein oikeutettuna tätä porukkaa kohtaan!” Sitä paitsi uskon, että poliisi olisi pystynyt selvittämään kaikki mahdolliset osoitetietoni hyvinkin nopeasti rekistereistään ja näin he olivat tehneetkin. Kunhan halusivat taas syyllistää minua!

 

Keskustelupalstojen seuraamisesta esitutkintakokemus:

 

Eräänä aamuna kuulusteluissa samainen tutkija Örn oli tulostanut paljon eri keskustelupalstoilta tekstejä (mm. suomi24.fi, murobbs) ja koin hänen taas kommenteillaan syyllistävän minua siitä, että kun keskustelupalstoillakin on jo monta vuotta kirjoitettu, että klubi on huijausta, niin minun olisi pitänyt lukea noita palstoja ja tietää senkin takia huijauksesta. Sanoin Örnille, etten lue tuollaisia loanheittopalstoja, mikä piti paikkansa. Enkä usko että totuus löytyy tuollaisilta palstoilta, joissa kirjoittelevat monta kertaa sairaat ihmiset lääkkeiden tai päihteiden vaikutuksen alaisena. Olen Internetin yleistyttyä käynyt kerran jollakin keskustelupalstalla v. 2007, joka koski muistaakseni jotakin missiä. Keskustelupalstan teksti oli niin ilkeää ja melkeinpä sairasta ko. henkilöä kohtaan, että lopetin saman tien keskustelupalstalla käynnin siihen. Minun tuli todella henkisesti paha olla.

 

Kysyin tutkija Örniltä, että kun Poliisi ja KRP luki näitä keskustelupalstoja jo vuosia ennen klubin lopettamista, niin miksi KRP ei ollut tehnyt sitten yhtään mitään? Miksi kaikkea yritettiin kaataa minun syykseni?"

 

 

Vihapuheita esitettiin, vaikka esitutkinta oli vasta käynnissä, tuomioita ei oltu annettu, ja niiden jälkeenkin, kun tuomiot eivät vielä olleet lainvoimaisia. Tämä menettely oli syyttömyysolettamaa loukkaavaa (EIT Art. 6.2). Sama asia tapahtui median uutisoinnista, jossa Kailajärvestä ja wincapitalaisista tehtiin syyllisiä ihan alusta alkaen. Vastaava tapaus on Anneli Auer, josta äskettäin julkaistiin tutkimus, jossa media teki Auerista syyllisen syyttömyysolettaman vastaisesti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Good day somebody or everybody. Vaihdetaan suomeksi, se kun on oma kieli kaikkien kielien joukossa. Vain yksi voi todellisuudessa pysyä omassa suussa, ja sillä tulee parhaiten toimeen. Aloitus oli tämä, sitten muutama sana asiasta, jota blogi koskee. Yksi tapa välttää hankaluuksia on sanoa good bye niille sivustoille, joissa vihaa on ja paljon. Ihminen tulee toimeen ilman Suomi24, Facebook ja Twitter sivustoja. Monia muitakin on, joihin ei jostain syystä kannata mennä, jos ulkona on parempi tavata originaaleja tuttuja. Nämä nettien sivut ovat monella tapaa harhaa, taivasta tarjotaan ja kuitenkin helvettiin johdetaan, mutta toki sukulaissielujakin voi lottovoittona löytää. Molempiin olen törmännyt, myös todella hyviin tuttavuuksiin, mutta kirjoittaminen ei koskaan korvaa oman kylän maitolavaa, pyörää ja ystävää. Menneestä poimittua todellista tunnetta, haavekuva aavan meren tuolta puolen on asia erikseen. https://www.youtube.com/watch?v=4iJzBmszxII

Käyttäjän TiinaWartti kuva
Tiina Wartti

Kiitos hyvästä kommentistasi. Olen ehdottomasti samaa mieltä, ihminen tulee hyvin toimeen ilman näitä vihakeskustelupalstasivustoja. Maailmassa on muutenkin niin paljon pahaa - jo pelkissä päivittäisissä uutisoinneistakin tulee "aamu"pahoinvoivaksi: tappoja, murhia, lapsille tehty kauheita asioita ja kaikkea muuta kamalaa.

Pitäisi yrittää etsiä hyvää jostakin. Palauttaa "tekno"-elämä "back to Nature". Jo lapsilla on liikaa kaiken maailman älypuhelimia, tietokoneita, tapletteja, pelikoneita ym. Niihin addiktoituu herkästi. Olin vielä vajaa 10 vuotta sitä mieltä, etten käytä Internettiä kuin kaksi tuntia päivässä, ettei koneen sisällä ole sosiaalista elämää eikä muutakaan.

Internet on hyvä hyvässä ja paha pahassa. Oikean tiedon hankinnassa ihan ok, mutta siihen se sitten jääkin. Eihän uutisiinkaan voi enää luottaa, kun siellä ei kerrota kaikkea tai yritetään manipuloida - jopa kansankiihottaa - ihmisiä mitä ihmeellisempiin uskomuksiin. Siihen mitä "isoveli" käskee. Toisaalta sitten on hyviä facebook-ryhmiä, jossa saa sitä asiallista toisenlaistakin tietoa kaikenmaailman asioista, mitä Suomen media ei kerro. Toisenlaista totuutta, mitä itsekin haluan kertoa kirjoituksissani. Lukijan pitäisi pystyä valikoimaan ne oikeat tiedonjyvät akanoista.

Käyttäjän JuhaniKorpela kuva
Juhani Korpela

Niin varmaan on kuin kommentoija hyvin edellä toteaa: ”Ihminen tulee toimeen ilman Suomi24, Facebook ja Twitter sivustoja.” Aina ei näin voi tehdä ja syrjäyttää kokonaan näitä kirjoituksia.

Jos ja kun kirjoittaa omalla nimellään perusteltuja ja asiallisia kannanottoja tärkeisiin aiheisiin, niin seurauksena on teilaava anonyymien vihapuheiden ryöppy. Nämä vihapuheiden kirjoittajat tekevät keskustelun lähes mahdottomaksi. Rakentavassa vuoropuhelussa perehdytään toisen osapuolen näkemyksiin ennen oman mielipiteen ilmaisemista. Toisen kunnioittaminen anonyymistä keskustelusta usein puuttuu.

”Enkä usko että totuus löytyy tuollaisilta palstoilta, joissa kirjoittelevat monta kertaa sairaat ihmiset lääkkeiden tai päihteiden vaikutuksen alaisena”, sanoo Tiina Wartti. Olen ehdottomasti samaa mieltä! Varsinkin räikeimmät anonyymit kirjoittajat todella ovat kykenemättömiä empatiaan joko psyykkisen sairauden, persoonallisuushäiriön tai päihteiden liikakäytön vuoksi. Keskustelupalstoilla nämä kirjoittajat ovat silti muokkaamassa yleistä mielipidettä ja sitä kautta jopa viranomaisten näkemyksiä.

Usein kirjoittajat esittävät asiantuntevaa ja perustelevat omia mielipiteitään niin kutsutuilla trolleilla.”Tutkimusten mukaan pahimmillaan trollaus on järjestelmällistä kiusantekoa tai poliittista propagandaa. Trollaajan persoona on keskimäärin enemmän sadistinen luonne ja persoonallisuushäiriöinen.” (Wikipedia). Muistelen, että nyt puheena olevaan sijoitusklubiinkin liittyi runsaasti trollausta. Hannu Kailajärven tai joidenkin julkisuudessa esille tulleiden klubilaisten nimissä kirjoitettiin mitä mielikuvituksellisimpia tarinoita. Osa lukijoista saattoi valitettavasti ottaa nämä jutut todesta ja ne vahvistivat käsitystä Klubin rikollisesta luonteesta. Se lienee ollut trollien tarkoituskin.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kiitoksia kirjoituksesta ja kiitoksia Ilkalle, Juhanille ja sinulle Tiina ... loppupäivä pelastettu tai ainakin tämä hetki. On vain asioita joille ei voi mitään ja asioita joille ehkä voi vaikka maailma on arvaamaton ja kenelle tahansa voi käydä miten vain koska tahansa.

Suuri Tarhuri huolehtikoon meistä kustakin.

Käyttäjän TiinaWartti kuva
Tiina Wartti

Kiitos, Jussi, tsemppaavasta kommentistasi ! Onhan tämä ollut täysin arvaamaton keissi eikä olla saatu edes kriisiterapiaa. Tosin paljon pahempaakin maailmassa sattuu, vakavia sairauksia tulee ihmisille ym., mutta myös vihapuheiden ja viranomaistoimien seurauksena - jopa hengenriistoja. Näillä puheenvuoroillani ja muillakin blogeillani vaan haluan kertoa mitä täystuhoa viranomaisverkosto (lue: viranomaisverikosto) voi saada aikaan tuhansille ihmisille ja TÄYSIN MIELIVALTAISESTI !! Minusta Suomessa viranomaisten touhut on menneet yli äyräiden ja omaa kansaa yritetään vain tuhota!! Tässä keississä eivät ole päteneet minkäänlaiset lait, yhdenvertaisuus, tasa-arvo ym. ja tämä ei ole ainoa keissi. Sitten vielä on oma osionsa vihapuheosio, johon ei kukaan koskaan puuttunut ! Ihmiset ovat joutuneet psyykkisesti ja taloudellisesti tuhotuiksi ja sitten vielä Häpäistyksi kaiken kansan edessä - eikös se oo semmonen "hyvin veljien" ja "veljeskuntien" tapa, jos halutaan joku mustamaalata.

Juu, Suureen Tarhuriin on aina luotettu :) Ei hän taimiaan jätä. Kaikella täytyy olla joku tarkoitus!

Toimituksen poiminnat