Case WinCapitan rikoshyödyn perinnässä Ei-tasa-arvo ja Ei-yhdenvertaisuus jatkuu

WinClub/WinCapita-sijoitusklubin kahta päätekijään verrattavaa miestoimijaa ei syytetty päähaaran oikeudenkäynnissä. He saivat syyttämättäjättämispäätöksen (SJ). Heiltä ei takavarikoitu omaisuutta kuten muilta –  jopa klubin rivijäseniltä, jotka eivät värvänneet uusia jäseniä. Syyttäjät huudattavat ja syyttävät jäsenistöä alati jatkuvissa oikeudenkäynneissä: ”olisi pitänyt tietää huijaus”- miksei näiden päähaaran kahden miestoimijan ole tarvinnut tietää yhtään mitään, vaikka ovat päässeet klubin ydintiedostoihin – joihinkin jopa ainoina! Yhdenvertaistako? Toiselle ei määrätty työpalkkioita maksettavaksi ja nähtäväksi jää paljonko maksettavaa toiselle lopulta jää. Hän on saanut huomattavan summan klubista, joka samasta rahanlähteestä peräisin oleva raha on muille tuomittu rikoshyötynä valtiolle.

 

Vaiettuja ja  julkisesti tiedotettuja oikeudenkäyntejä

Loppuvuonna 2015 oli oikeudenkäynti, joka toteutui vasta kolmannella kerralla, kyseessä klubin toisen perustajan rikoshyöty. Liekö tarkoituksella laitettu samalle päivälle kuin Kuopion Hovin suursponsoreiden kohuoikeudenkäynti. Media on ollut hipihiljaa oikeudenkäynnistä toisin kuin klubilaisten oikeudenkäynneistä eikä syyttäjä Appelsinkaan pitänyt tästä lehdistötilaisuutta toisin kuin marraskuussa 2010 ja halusi julkaista nimeni siinä pääsyytettynä, vaikka päähaaran syyteharkintaa ei ollut ehtinytkään tehdä loppuun, kuten oli kertonut puolustajalleni. Syyte tuli minulle yllätyksenä ja järkytyksenä. En voinut ymmärtää, että ruoanlaitosta, kahvinkeitosta, pyykinpesusta, siivouksesta ja satunnaisesta käännösavusta voisi saada syytteen epäillyn suuren talousrikoksen päätekijänä?!

 

Löysin puolustajani kirjeenvaihtoa oikeusministerille, jossa pyydämme, ettei nimeäni julkaista tilaisuudessa. Se oli mielestämme erittäin tarkoitushakuista leimaamistani ja syyttömyysolettaman vastaista, koska en ollut klubin perustaja, en johtohahmo, en klubin toimintojen suunnittelija enkä toteuttaja, en värväystilaisuuksien pitäjä/sponsori. En tuntenut yhtäkään klubilaista klubin toiminnan aikana enkä ollut klubitilaisuuksissaan!  Puolustajani onkin todennut kirjeessään oikeusministeri Braxille: ”Ei voi välttyä ajatukselta, että kihlakunnansyyttäjä Mika Appelsinin vaimon, Ulla Appelsinin, päätoimittajuus suuressa mediatalossa iltapäivälehdessä (Iltasanomat) vaikuttaa myös hänen intressiinsä luoda mediakäräjiä.” Hänet oli valittu pari kuukautta ennen syytteenlukua virkaansa.

 

Ei-yhdenvertaisuutta rikoshyödynperinnässä

Klubin toisen perustajan rikoshyödynperintä kiinnosti klubilaisia, jotka tekivät turhia matkoja peruttuihin oikeudenkäynteihin. Syyttäjä Appelsin on häneltä hakenut ”vain” n. 500 000 euroa takaisin, kun SJ-päätöksessään ilmoittaa, että ”X on vuosina 2003-2008 saanut toiminnastaan taloudellista hyötyä yli 600.000 euroa”! Miksi heti jo syyteasteessa n. 100 000 euron alennus, vaikka kyseessä on klubin tärkeä toimija alkuvuodet, uusien jäsenien värvääjä, sen jälkeenkin suuret tuottohyödyt? Yhtiökumppaninsa Kailajärvi on tuomittu maksamaan valtiolle 4.5 milj.+ 3-4 miljoonaa! Klubilaiset joutuvat maksamaan tuottonsa takaisin. Minä tuottoni, palkkani, ja muutakin sekä syytetty ja myös tuomittu miespäätekijöiden toimista! Yhdenvertaista ja tasa-arvoistako?

 

Olen seurannut ikäistäni naishenkilöä, joka kamppailee perheensä sairauksien kanssa (kuten minäkin) ja tuomittu maksamaan 20 000 euron klubituottoja joka sentin valtiolle. Ulosotto vie 600 euroa kuukaudessa palkasta, jotta kotinsa ei mene alta, ja hän on omankin sairautensa takia osa-aikatyössä. Plus hän käräjöi omalla kustannuksellaan lakimiestään vastaan, joka ”unohti” hoitaa naisen jutun jatko-oikeusasteisiin, siten estetty valitusoikeus EIT:n. Tälle naiselle ei ole tullut 100 000 euron alennuksia kuten klubin perustajalle, meitä nuoremmalle miehelle jolla on kymmeniä vuosia työntekoaikaa ja joka suunnitteli uutta laukkavedonlyöntikuviota heti klubin jälkeen v. 2009, kertovat klubilaiset. Yhdenvertaistako?

 

Klubin toinen perustaja on vaatinut puolen miljoonan tuomitsematta jättämistä tai summan alentamista 5000 euroon eri syihin vedoten. V.2009 kertoi Floridan puhelussaan minulle, että hänellä on Suomessa ja Floridassa asunto-omaisuutta ja tekee asuntobisnestä siellä. Pääsi jo v. 2009 maahan johon klubin taustayhtiön perusti – samaan aikaan klubilaisia oli matkustuskiellossa, he eivät saaneet mennä edes lentokenttien tai satamien lähelle. Risto Hentunen kertoi, että sai vasta äskettäin passinsa takaisin, matkusteluaan nytkin vaikeutettu mitä rankimmalla tavalla. Yhdenvertaistako?

 

Lopetin Floridan puhelun v. 2009 pikaisesti, kun toinen klubin perustaja ihmetteli, että häneltä ei oltu takavarikoitu mitään. Epäoikeudenmukaista! Hän on maksanut huomattavia tuottoja itselleen klubin päätililtä, hänellä on alkuvuodet ollut ainoana klubin päätilin käyttöoikeus ja hallinnoinut koko klubia. Muiden takavarikkopäätöksissä lukee, että ”on vaara, että asianomainen hävittää omaisuutensa”. Miten on mahdollista, että strategisessa asemassa olleelta suurtulouttajalta ei takavarikoitu mitään? Yhdenvertaistako? Mitenhän minua olisi kurmuutettu hänen asemassaan? Satavarmasti ei olisi tullut syyttämättäjättämispäätöstä!

 

Tarkoituksellisia elämän tuhoamistoimia joillekin ja joillekin ei…

Olen ollut täysin toimintakyvytön 8 vuotta, työmahdollisuuteni tuhoutuivat tutkintavankeusaikana ja edelleen. Minulta takavarikoitiin heti omaisuuteni. Samaan aikaan elämääni yhtäkkisesti tullut asioidenhoitajani teki nimissäni suuria lainoja, meni naapureitani ja sukulaisiani pakoon pankkikorttini kanssa ja nosti nopeasti lainarahat automaatista itselleen. Hän kirjoitti vankilaan, että ”KRP on pyytänyt häntä tekemään asioita”? KRP ei puuttunut tuhoamistoimiinsa, vaikka olivat tietoisia asiasta ja minä olin puolustuskyvyttömänä kiven sisässä.

 

Työtilaisuuteni tuhottiin

Kiinalainen liikemies oli pyytänyt minua kesällä 2008 liiketoimiinsa avustajaksi, jotka koskivat kiinalaisia huonekaluja, josta omasin kokemusta maahantuojien palveluksessa sekä konserttijuttuihin, joita järjestin. Seurueemme oli käynyt Helsingin yliopistossa professorien luona kartoittamassa Kiina-asioita kesällä 2008. Sen jälkeen jouduin tutkintavankeuteen. Tuona aikana Kiina-toimijat eivät tavoittaneet minua kännykästäni ja akuutit työtilaisuuteni tuhoutuivat. Myöhemmin sain potkut valtiolta WinCapita-häpäisyn takia, vaikka olin hoitanut tallennustyötehtäväni varatuomari-naisesimieheni mielestä hyvin ja minua pyydettiin jäämään. Työni oli tarkistettu eikä virheitä löytynyt. Omaisuuteni kanssa oli tulossa projekteja, jotka olisivat työllistäneet ihmisiä ja johon olin käynyt neuvotteluja alustavasti pankin ja kaupungin kanssa. Kaikki tuhoutuivat! Yksinhuoltajaäiti ei saa tehdä töitä!

 

Klubien perustajan bisneksiä ei tuhottu –tekoaika minimoitu SJ:ssä

Toinen perustaja kertoi, että tekee asuntobisnestä hyvään ostajan markkina-aikaan Floridassa heti 2009, vaikka oli strateginen tekijä Gii- ja WinClubissa. WinCapitaksi nimi vaihtui vasta klubin lopussa. SJ:ssä tekoaikansa 8/2003–11/2004, vaikka hän myi klubista puolet Kailajärvelle vasta 2005, ollut klubin jäsenenä nostaen huomattavia klubituottoja ja sponsorina klubin loppuun 3/2008 antaen Kailajärvelle kommentteja toimintaan. Vrt. muiden sponsoreiden tekoaika on klubin loppuun ja Hentusta syytetään ”klubin kakkosmiehenä” olosta, kun hän on kommentoinut toimintaan Kailajärvelle. Miksi oikeat ”kakkosmiehet” on pesty pois? Mitä oikein yritetään piilottaa ja salata? Yhdenvertaistako?

 

Klubin ydintiedostojen näkijöiden ”ei olisi pitänyt tietää” kuten muiden?

Olen herännyt öisin tästä epäoikeudenmukaisuudesta johtuvaan ahdistukseen kohta 8 vuoden ajan ja se tulee mieleen myös päivisin. Miksi viranomaiset kostivat minulle muiden perustamia yrityksiä, suunnittelemia ja tekemiä toimintoja? Pelimiesten juttuja, joilla oli kiinnostus ja ymmärrys alaan. Minulla ei. Jouduin heidän toimistaan myös syytetyksi toisessa oikeudenkäynnissä. Tuntuu epätodelliselta, että yhden päätoimijan kodinhoitaja-käännösapu otetaan kovasti kuritettavaksi ja KAKSI MUUTA PÄÄTOIMIJAA PÄÄSTETÄÄN KUIN KOIRAT VERÄJÄSTÄ!

 

Minulle ryssittiin avunantotuomio leikkaa-liimaa –menetelmällä sen takia, että minun olisi pitänyt tietää huijaus. Syyttäjän mukaan minun on pitänyt tietää huijaus melkein heti, kun olen Kailajärveen tutustunut alk. v. 2005. Käräjäoikeus lyhensi huijauksen tietämisaikaani vuodella, alkaen 2006. Eli samalla kun olin asuntovälitystöissä, luin ulkomaisia opiskelujani, kiinteistövälityskoetta, tein musiikkijuttujani PLUS tein kodinhoitohommat ja autoin sairaita sukulaisiani satojen kilometrien päähän. Tuossa kaikessa pyörityksessä, jota elämäni on aina ollut, minun olisi pitänyt tietää ja huomata, että Kailajärvi tekee – vuosia myöhemmin huijaukseksi epäiltyä ja tuomittua toimintaa tietokoneellaan 24/7 ?!

 

Ei-yhdenvertaisuus koskettaa lisäkseni sponsoreita ja jopa rivijäseniä jotka eivät värvänneet ketään, mutta joilta peritään klubituotot, syytetty ja tuomittu samalla klausuulilla kuin minäkin. Syyttäjät huudattavat heille oikeuksissa: ”olisi pitänyt tietää huijaus” – toisin kuin näiden miespääoperoijien – miksei heidän ole tarvinnut tietää yhtään mitään, vaikka ovat päässeet klubin ydintiedostoihin – joihinkin jopa ainoina?! Yhdenvertaistako?

 

Mistä suuri viranomaisten ajojahti minua kohtaan on mahdollisesti johtunut?

Kailajärvi oli v. 2009 – n. vuoden eristysvankeudestaan juuri vapautuneena – kysynyt KRP:n tutkija Valkoselta, että miksi KRP:llä on Tiinaa kohtaan tällainen ajojahti. Kailajärvi oli kertonut veljestään joka luki klubin sähköposteja, teki klubin kaikki toiminnallisuudet (mm. tärkeitä toimintoja kuten sponsorointi, rahan siirto jäseneltä jäsenelle, uuden jäsenen liittäminen),  käyttäjätunnukset joka puolelle, klubin sijoitusohjelmiston sorsakoodi ainoana, elinikäinen veljensä tunteminen ja ollut yhteisissä bisneksissään aiemminkin; sekä klubin toisesta perustajasta, joka hallinnoi klubia ja päärahatiliä yksin alkuvuodet ja värväsi uusia jäseniä.

KRP:n Valkonen oli todennut: ”Tiinan kannattaisi lopettaa kanteluiden teko, siitä ei hyvää seuraa”. Kommentti on outo, koska tein ensimmäisen kanteluni KRP:lle vasta v. 2013. Tutkija oli myös puhunut yhteyksistäni tutkinnanjohtaja Rautavan mahdolliseen sukulaiseen Suomen Pankissa. En ole koskaan ollut yhteydessä ko. henkilöön. Tutustuimme Kailajärvien äidin kanssa klubilaisiin vasta 2009. He kertoivat samannimisestä henkilöstä Suomen Pankissa ja että Suomen Pankin väkeä olisi nähty Oulun KRP:ssä.

 

Onko minulle maanmatoselle kostettu myös se, että olen klubin jäsenten nimiä vaadittaessa sanonut ministerijäsenien ja ex-puolustusvoimien komentajan nimet asiakasrekisteristä, johon korjasin jäsenien vaihtuneita osoite- ym. tietoja n. vajaat 3 kk ennen klubin loppumista. Ne vahvistivat luottamustani klubiin, kun oli noin arvovaltaisia jäseniä. KRP:n tutkija ei kirjannut nimiä esitutkintaan. Ne kirjattiin vasta vuotta myöhemmin. KRP on kieltänyt ex-ministerin jäsenyyden vedoten ”huhupuheisiin”. Kuitenkin KRP on ilmoittanut, että heillä ei ole klubitiedostoja viimeisiltä 3 ½ kuukaudelta eivätkä sillä perusteella antaneet Kailajärven puolustuksellekaan materiaalia. Miten KRP voi siis olla 100%:n varma, ettei ministeri ollut klubin jäsenenä?

 

Olen ainoa klubin palvelujen myyjistä, jolta peritty työlaskutukseni ja ainoa lähipiiristä, jolta on peritty muutakin rahaa takaisin!

Olen ainoa Kailajärven lähipiiristä, joka joutui maksamaan muutakin takaisin – toisin kuin sukulaisensa ja rahanpyytäjäystävänsä, vaikka rahanlähde on ollut sama. Kailajärvi ja sukulaisensa valittivat minulle "ystävien" alati vaihtuvista liikeideoista, mihin he tarvitsivat rahallista apua. Näin oli ollut kymmenet vuodet ja myös klubin aikaan (jolloin rahanlähde oli yksin klubista, kertoi syyttäjä). Minuakin välillä pyydettiin juoksemaan rahaa heidän tililleen. Huseerasivat vielä Ruotsin puolella tapahtumien lopussa… millähän varoilla…? Ja tekivät suuren muuttonsa Ruotsiin juuri suurimpien WC-huijauslööppien aikaan keväällä 2008 eli heidän jos keiden ”olisi pitänyt tietää”. Puhuivat puuta heinää esitutkinnassa – eivät totuutta – aiheuttaen minulle lisää kopitusta ja pitkään Ruotsissa asunut taideuraorientoitunut läheiseni joutui heidän sijaiskärsijäkseen, kun hänelle oli valehdeltu, uhkailtu itsemurhilla ym.

 

Eniten olen ällistynyt siitä ja kirjoittanutkin viranomaisvalvojille, että miksi KRP-syyttäjä on tuhonnut yritteliäitä ihmisiä ja heidän työuriaan tahallaan ja keplottelijat – taas kerran – päässeet kuin koirat veräjästä + näitä venkuloita on jostain syystä vielä suojeltu, esitutkintansa pimitetty ja salaiseksi julistettu? Tosin totuutta heidän esitutkinnoistaan ei löytynyt! Olen saanut tietää sen muualta!

 

Näin toimii Suomen KRP ja Syyttäjä! Yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisestiko?

TiinaWartti
Espoo

Olen Tiina "Wee", yksinhuoltaja, syyttömänä tuomittu ja oikeusmurhattu Suomessa kaksi kertaa henkilökohtaisen, muutaman vuoden seurustelusuhteen, takia päätoimijaan Hannuun, case WinCapitassa. Olen viisikymppinen "ikiliikkuja" - edelleen minua kutsutaan Hannun ex-tyttöystäväksi. Minusta tuli julkkis yhdessä yössä ja täysin puun takaa, kun jouduin syytetyksi päätekijä-statuksella case WinCapitassa marraskuussa 2010 !
Muu Hannun lähipiiri, klubin Päähaaran miestoimijat, saivat syyttämättäjättämispäätöksen, vaikka heillä on ollut asiantuntijoiden ja lakimiesarmeijan mukaan paljon suurempi rooli klubin toiminnassa kuin minulla - pääsyt joka paikkaan klubissa: pääkäyttäjätunnukset, sorsakoodit, admnistrator-tunnukset, domain-hankinnat – siis päätekijään verrattava rooli. He loivat kaiken toiminnallisuuden ja mahdollistivat sijoitustoimenpiteet klubissa. Ilman heitä klubin liikevaihto olisi 0 euroa!! Toinen heistä on saanut myös mielettömät yli 600 000 euroa klubista!! Penniäkään ei heillä ole ollut takavarikossa kuten muilla?! Saivatko he syytesuojan? Myin oman toimialapalveluni käännös- ja tallennustöitä n. 40 h kuukaudessa viimeisen 1.5 vuoden ajan klubin taustayhtiölle.
Elämäni on siis tuhottu viimeisen 7 vuoden ajan eri viranomaistoimin täydellisesti: omaisuuden takavarikko, puolen miljoonan maksettavat, ulosotot ym.; ja nyt suuri, monen kymmenen miljoonan korvausoikeudenkäynti jossa olen ainoana vastaamassa Kailajärven kanssa, eli minulla ei kaiken järjen mukaan pitäisi olla enää minkäänlaisia elämänmahdollisuuksia tällä planeetalla! Minut on tuhottu klausuulilla "olisi pitänyt kaikki tietää" - muiden ei mitään.
Puhelunauhoja alkuvuodelta 2008, joka todistaisi tietämykseni tason klubista ja syyttömyyteni, ei KRP ole antanut minulle useista pyynnöistä huolimatta! Kailajärven veli sai samalla olettamuksella klubin toiminnasta kuin minä syyttämättäjättämispäätöksen - minä syytteen ja tuomion! Tässä blogissa tuon esimerkkejä ei-yhdenvertaisesta kohtelusta verrattuna miestoimijoihin ym. case WinCapitaan liittyvää miten kaikki on väännetty ja käännetty viranomaisten toimesta huijaukseksi, vaikka asiantuntijat (ja muutama oikeuden tuomari) ovat löytäneet WinCapitasta toiminnallisen liiketoimintakonseptin.
Muita julkaisuja:
http://www.jarviradio.fi/juttuarkisto/105-wincapit...
http://oikeusmurhatut.blogspot.fi/
http://wikiwartti.blogspot.fi/
www.juridicalmurder.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu